Skip to main content Skip to search

Werkwijze

Uw boekhouding aan ons uitbesteden gaat als volgt:

Intake

Onder het genot van een drankje luisteren wij naar uw situatie en wensen. Wij geven u vervolgens advies over de ideale inrichting van uw administratie, uw bedrijfsstructuur en relevante belastingregels. Wij leggen u ook onze werkwijze uit en als er een klik is begint onze samenwerking hier.

Inrichten administratie

Wij richten uw administratie netjes voor u in. Wanneer u de overstap maakt van een ander accountants- of administratiekantoor, zorgen wij er samen met u voor dat de overstap zo soepel mogelijk verloopt! Eventueel vragen wij ontbrekende stukken of informatie op bij uw vorige kantoor. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw administratie. Deze is bij ons in goede handen.

Bankrekening koppelen

Wij leggen samen met u de koppeling tussen uw zakelijke rekeningen. Als de koppeling tussen ons pakket en de bank bevestigd is, hoeven de bankafschriften niet meer aangeleverd te worden. Als uw bank nog geen bankkoppeling aanbiedt, dan dient u periodiek nog MT940 bestanden aan te leveren. Banken die wij onder andere kunnen koppelen zijn Rabobank, ING, ABN AMRO en later in het jaar 2021 ook Knab bank waardoor met meer dan 90% van de cliënten een koppeling gemaakt kan worden.

Uw uitgaven

U krijgt van ons een app waarmee u uw bonnetjes kunt fotograferen. Facturen die u via de mail krijgt, kunt u rechtstreeks koppelen of doorsturen via email. Deze worden dan direct als pdf naar uw administratie doorgestuurd. Hierdoor hoeft u niet meer met een schoenendoos vol bonnetjes langs te komen, omdat alles digitaal wordt geregistreerd. Onze app is zo ontwikkeld, dat deze gebruiksgemak biedt voor al onze klanten. Wij zullen u uitleggen hoe het werkt, en hierna kunt u altijd contact opnemen bij verdere vragen.

Uw inkomsten

Net als uw uitgaven kunt u uw inkomsten via de app een foto maken of deze mailen door middel van een e-mailadres die u van ons krijgt. Naast het inkomen van uw onderneming, kijken wij welke andere inkomsten u buiten uw onderneming genereert, en hoe u dit fiscaal het beste kunt toepassen.

Inzicht en advies

Wij werken per maand, kwartaal of jaar uw administratie bij zodat u perfect inzicht hebt in uw cijfers. Wij adviseren u gedurende het jaar over relevante regelingen, belastingvoordelen en een efficiëntere werkwijze.

Aangiftes

Per periode doen wij uw BTW-aangifte bij de belastingdienst. U hoeft deze alleen nog te betalen (helaas kunnen wij dat ook niet leuker maken, wel makkelijker). Aan het einde van het jaar doen wij hetzelfde met de inkomstenbelasting (IB) van u en uw fiscale partner. Hiervoor krijg u later in het jaar een e-mail met de gegevens die wij nodig hebben. Betreft het een lichaam zoals een BV, dan doen wij ook de vennootschapsbelasting (VPB).

Jaarrekening

Wij stellen eens per jaar een jaarrekening met balans, winst- en verliesrekening voor u op, en bespreken deze onder een genot van een drankje. Indien nodig deponeren wij deze ook voor u bij de KvK.

Financieel advies

Indien gewenst bespreken wij samen de jaarcijfers en de IB-aangifte, en geven wij u advies op basis van de jaarcijfers. Bijvoorbeeld wanneer u wilt gaan investeren of welke andere plannen u hebt voor het komende jaar, zodat hierop ingespeeld kan worden.