Skip to main content Skip to search

Loonadministratie

Loonadministratie

Wanneer u personeel aanneemt dan dient u een salarisadministratie te voeren. Als werkgever dient u loonaangifte te doen en het juiste bedrag aan loonheffingen af te dragen aan de belastingdienst. Het voeren van een salarisadministratie is specialistisch werk en hier is ook specifieke salarissoftware voor nodig. De loonadministratie bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld een loonstaat, loonstrook en de jaaropgaaf, die van belang kunnen zijn om het loon en verschuldigde bedragen te berekenen zoals loonbelasting en pensioenafdrachten, het is raadzaam dit uit te besteden aan een specialist.

Waar moet je aan denken als het gaat om loonadministratie?

  1. Arbeidsovereenkomsten opstellen;
  2. Aanvragen loonheffingsnummer;
  3. Invullen loonheffingsverklaring;
  4. Juiste gegevens en documenten zoals identiteitsbewijs van werknemer;
  5. Salarisadministratie inrichten;
  6. Salarisspecificatie genereren;
  7. Loonheffing aangeven bij de belastingdienst;
  8. Verzekeringen (aansprakelijkheid, ongevallen, ziekteverzuim).

Uiteraard kunt u ook alles aan ons overlaten, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Mr Bookkeeper rekent in tegenstelling tot de meeste aanbieders geen vaste kosten en/of opstartkosten. U betaalt bij ons enkel en alleen een all-in tarief van € 15 (excl. btw) per salarisspecificatie/loonstrook.

Elke ondernemer is uniek!

Omdat elke ondernemer uniek is, gaan wij graag vrijblijvend met u in gesprek om te kijken hoe wij u het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij door middel van heldere taal en stapsgewijze ondersteuning. We horen graag van u!

Tarieven